نگاهی به پرونده قهرمانان پرستاره کاراته ایران در تاتامی آسیا

در تاریخ رقابتهای قهرمانی آسیا بودند قهرمانانی که با کسب بیشترین مدال نام خود را در تاریخ این رقابتها به ثبت رساندند. گزارش امروز سایت فدراسیون کاراته به این موضوع اختصاص دارد؛ نگاهی گذرا به عملکرد ستارگانی که بیشتر از بقیه، سکوی اول کاراته آسیا را زیر پای خود دیدند. 

به گزارش کاراته نیوز  و به نقل از سایت فدراسیون کاراته رقابتهای قهرمانی آسیا که نزدیک به سه دهه از آغازش می گذرد، بیش از همه شاهد حضور درخشان ستاره های کاراته ایران بوده و است؛ ستاره هایی که بیش از بقیه همتاهای قاره ای خود، قهرمانی در اوزان خود را تجربه کرده اند. مرحوم علی شاطرزاده در صف اول این ستاره ها ایستاده است. ذبیح الله پورشیب، علیرضا کتیرایی، نادر جودت، سعید فرخی دیگر ملی پوشانی بودند که بیشترین بار با قهرمانی هایشان شادی را به اردوی کاراته آوردند. در جمع بانوان نیز حمیده عباسعلی، کاپیتان شایسته تیم اعزامی به رقابتهای قهرمانی آسیا ۲۰۱۷ قزاقستان از این حیث یک استثنا است.

از علی شاطرزاده شروع می کنیم. قهرمانی که باید او را طلایی ترین کاراته کار ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا دانست. در رقابتهای قهرمانی آسیا در ۱۹۹۵ فیلیپین، علی با نشان طلا کارش را در تاتامی قاره ای آغاز کرد. او سپس در ۲ دوره متوالی یعنی در ماکائو ۱۹۹۷ و سنگاپور ۱۹۹۹ قهرمانی اش را تکرار کرد. بعد از وقفه ای یک دوره ای که مدال طلای شاطرزاده با نقره عوض شده بود (مالزی ۲۰۰۱)، این کاراته کای اصفهانی بار دیگر در ماکائو ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ آقای آسیا شد تا بدین ترتیب با ۵ نشان طلا و یک نقره، تا به امروز تنها کاراته کای ۵ ستاره ایران در رقابتهای کاراته آسیا باشد.

ذبیح اله پورشیب کاپیتان پردوام تیم ملی با ۳ طلا، یک نقره و یک برنز انفرادی در فهرست موفق ترین های کاراته ایران در رقابتهای قهرمانی آسیا قرار دارد. پورشیب در سالهای ۲۰۰۹ و ۲۰۱۱ چین، ۲۰۱۲ ازبکستان فاتح وزن خود شد وطلا گرفت. ذبی در آسیایی ۲۰۱۳ امارات نایب قهرمان شد. ا و تک مدال برنز خود را سال ۲۰۱۵ و در کشور ژاپن بدست آورد.

علیرضا کتیرایی دیگر کاراته کای موفق در تاتامی قاره ای است. علیرضا ۳ مدال طلا و یک نقره رقابتهای قهرمانی آسیا در کارنامه اش دیده می شود. او اولین مدالش را سال ۱۹۹۵ و در فیلیپین بدست آورد، دو سال بعد در ماکائو ۱۹۹۷ مدال نقره گرفت و سال ۱۹۹۹ سنگاپور برای دومین بار بر روی سکوی قهرمانی رفت. سال ۲۰۰۳ کتیرایی مدال طلا گرفت تا تعداد مدالهایش در رقابتهای قهرمانی آسیا به عدد ۴ برسد.

حمیده عباسعلی کاراته کا تیم ملی بانوان اولین مدالش را سال ۲۰۱۱ و در چین بدست آورد، جایی که او با ایستادن روی سکوی دوم نشان نقره را به گردن آویخت. حمیده سال ۲۰۱۲ طلا گرفت و یک سال بعد نشان زرینش را در امارات تکرار کرد. ژاپن ۲۰۱۵ هم برای عباسعلی خوش یمن بود و توانست بر سکوی نخست قرار گیرد.

نادر جودت، یکی دیگر از موفق ترین مردان کاراته ایران در این پیکارهای قاره ای است. جودت ۳ مدال طلای کومیته انفرادی۲۰۰۵ ماکائو، ۲۰۰۷ مالزی و ۲۰۰۹ چین در کارنامه دارد.

سعید فرخی نیز همانند نادرجودت ۳ بار از سکوی اول وزن خود در رقابتهای قهرمانی آسیا بالا رفت و به نشان طلا دست یافت. فرخی اولین بار در آسیایی ۲۰۰۳ تایوان مرد طلایی نام گرفت. ۲ بار دیگر یعنی در چین ۲۰۰۹ و چین ۲۰۱۱ به مقام قهرمانی وزن منهای ۷۵ کیلوگرم رسید.
نادر جودت و سعید فرخی ۲ مرد ۳ ستاره کاراته ایران در جولانگاه آسیایی هستند.

ختم کلام اینکه؛ داستان درخشش ستاره های کاراته ایران در تاتامی آسیا بی گمان همچنان ادامه خواهد داشت و ما در سالهای آینده کاراته کاهای بیشتری را در لیست طلایه داران پرستاره کاراته آسیا خواهیم دید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا