شهرام هروی؛ مردی از جنس کاراته و اخلاق
جام جهانی کاراته شب گذشته به پایان رسید و از میان سه تیم اعزامی کشورمان تنها این مردان کومیته بودند که با کسب عنوان نایب قهرمانی به کار خود پایان دادند. بعد از پایان این مسابقات سید شهرام هروی با انتشار پستی از سمت خود استعفا داد و به ۱۸ سال حضور خود در کادر فنی تیم ملی به عنوان مربی و سرمربی خاتمه داد.
اینکه هروی بهترین و پرافتخار مربی تاریخ کاراته ایران است، شکی نیست، کسب سه طلای کومیته تیمی جهان، یک نقره جام جهانی (۲۰۲۴ اسپانیا)، یک طلای المپیک که برای همیشه در تاریخ ورزش ایران ماندگار خواهد بود، ۵ طلا و یک نقره کومیته تیمی آسیا از مهمترین افتخارات تیم ملی با هدایت این مربی اخلاق مدار است. مردی که با وجود هجمه و توهینهای فراوان در فضای مجازی هیچگاه پا را فراتر از اخلاق نگذاشت.
تیم ملی کاراته کشورمان دوران موفقی را با هروی پشت سر گذاشت. این مربی که به «آقای خاص کاراته» معروف است در تمام این سالها مربیان متعددی را که اغلب از قهرمانان جهان و آسیا و البته مربیان سازنده بودند را دعوت به همکاری کرد و موفقیتهای متعددی را برای کاراته ایران به ارمغان آورد. متأسفانه در این مدت نیز سختیهای زیادی را نه از بابت کار که از فضای مجازی پشت سر گذاشت.
اما تیم ملی ایران با ارائه نمایشی از کاراته ناب ایرانی به دیدار نهایی صعود کرد و ثابت کرد که همچنان یکی از بهترین تیمهای دنیاست. باخت به مصر و کسب نایب قهرمانی دنیا هم نمیتواند در این موضوع تردیدی ایجاد کند. مصر که چهار قهرمان جهان را در ترکیب داشت، در طول شش ماه گذشته در همه رویدادهای معتبر دنیا شرکت کرده بود با آمادگی بالا پای به آوردگاه جام جهانی گذاشت و انصافاً هم شایسته تقدیر و قهرمانی بود. اما مسئولان کاراته بگویند برای تیم ملی کاراته چه کردهاند. روسیه تنها میدانی بود که تیم کشورمان ۱۰ روز قبل از مسابقات اعزام شد. رویدادی که هزینه هتل و تغذیه را نیز میزبان داد. در واقع تیم ملی ایران با هدایت هروی از برهوتی که برایش ساخته بودند بهترین نتیجه را کسب کرد و کاراته کاهای کشورمان عملکرد کم اشتباهی داشتند.
باید توجه داشت تیم ملی شایسته کاراته ایران در مرحله نیمه نهایی برابر ژاپنی به برتری رسیده بود که در مسابقات بخش گروهی، همین مصر قهرمان را شکست داده بود. موضوعی که نشان میدهد اگر تدارک بهتری داشتیم و تیم ملی میتوانست رقابتهای معتبری را تجربه میکرد، متوانست مؤثر باشد. از سوی دیگر
نگاهی به گذشته چند سال اخیر کاراته نشان میدهد که هر زمان امکانات برای تیم ملی فراهم شد، ملی پوشان در کاراته وانها حضور پیدا کردند و تیم ملی در آرامش برنامه ریزی کرد، موفقیت هم به دست آمد. اینکه کاراته کاها باید با هزینه شخصی به رقابتهای بین المللی از جمله کاراته وان اعزام شوند، یکی از نکات منفی کاراته در طول سالهای اخیر بوه است.
روز گذشته در تحلیل پیش بازی فینال رقابتهای جام جهانی در رسانه۷ هم اشاره داشتیم که «احتمال خداحافظی» هروی بعد از بازی نهایی زیاد است، امری که اتفاق افتاد. در واقع سناریوی کنار گذاشتن هروی از قبل طراحی شده بود و او قبل از اجرایی شدن، در اقدامی جالب و درست سناریوی خودش را اجرا کرد و اجازه نداد تازه واردها برای او تصمیم بگیرند.
معتقدیم ورزش کشور به چنین مربیانی که در فضای سالم با اصل قراردادن اخلاق موفقیت تیم ملی را هدف قرار میدهند نیاز دارد و باید این دست مربیان حفظ شوند، نه آنکه با حذف آنها راه ورود برخی امتحان پس داده را هموار کند.